Artek AMA 500 riippuvalaisin, valkoinen messinki

Artekin AMA 500 -riippuvalaisin on Aino Aallon suunnittelema näyttävä valaisinklassikko vuodelta 1941. Eleettömän kaunis riippuvalaisin sopii erityisen hyvin ruoka- tai työpöydän ylle, sillä laakean varjostimen ansiosta valaisimen pehmeän lämmin valo jakautuu laajalle alueelle. Varjostimen alareunaa koristava messinkirengas on paitsi kaunis, myös funktionaalinen: rei’itetty rengas vähentää häikäisyä.Aino Aalto suunnitteli AMA 500-valaisimen Villa Maireaan, jonka arkkitehtuurista ja sisustuksesta hän vastasi yhdessä puolisonsa Alvar Aallon kanssa. Maire ja Harry Gullichsenin kodiksi suunniteltua, kokonaisvaltaiseksi taideteokseksi tarkoitettua Villa Maireaa pidetään yhtenä 1900-luvun arkkitehtuurin tärkeimmistä omakotitaloista. Valaisin on edelleen käytössä Villa Mairean kirjastossa.

€ 498,00

Lisätietoa...

FinnishDesignShop Lahjat Sisustajalle Maalattu teräs ja messinkipinnoitteinen, kiillotettu te
Product
 

Artek A201 riippuvalaisin, valkoinen messinki

Artekin A201 on selkeälinjainen, pelkistetyn tyylikäs riippuvalaisin, joka koostuu kahdesta lieriömäisestä teräslevystä sekä valaisimen alareunaa kiertävästä, häikäisyä estävästä messinkirenkaasta. Alvar Aallon suunnittelema valaisin heijastaa valoa sekä varjostimen ala- että yläosan kautta, jäljitellen luonnonvalon tasapainoista hajautumista tilassa. Kuten monet Aallon valaisimista, on A201-valaisin suunniteltu tiettyä rakennusta varten: A201-riippuvalaisin suunniteltiin vuonna 1952 valmistuneeseen Keski-Suomessa sijaitsevan Säynätsalon kunnantalon kirjastoon.

€ 498,00

Lisätietoa...

FinnishDesignShop Lahjat Sisustajalle Maalattu teräs ja messinkipinnoitteinen, kiillotettu te
Product
 

Studio Joanna Laajisto Edit seinävalaisin, musta teräs

Kaunis Edit-valaisin syntyi, kun sisustusarkkitehti Joanna Laajisto oli etsinyt turhaan pientä, projektikohteisiinsa sopivaa valaisinta ja päätti lopulta suunnitella sellaisen itse. Valaisimen tuli olla yhtä aikaa moderni ja klassinen, sekä eleetön mutta kiinnostava. Nimi Edit kuvaa suunnittelutyön luonnetta – valaisimen mallia muokattiin ja hiottiin lukemattomia kertoja. Lopputulos on siro ja puhdaslinjainen valaisin, joka sopii monenlaisiin tiloihin ja erottuu edukseen niin yksin kuin ryhmissä. Edit valmistetaan käsin pienessä virolaisessa työpajassa, ja se on saatavilla sekä riippu- että seinävalaisimena.

€ 352,00

Lisätietoa...

FinnishDesignShop Lahjat Sisustajalle Teräs
Product