Louis Poulsen Enigma 545 riippuvalaisin, musta

Louis Poulsenin veistoksellisen Enigma 545-valaisimen on suunnitellut tokiolaislähtöinen Shoichi Uchiyama. Kokonaiskorkeudeltaan 97 cm:n mittainen Enigma 545 -valaisin koostuu päällekkäin asetetuista, rengasmaisista akryylivarjostimista, jotka muotoilevat alaspäin suuntautuvaa valoa taidokkaalla tavalla. Lopputuloksena on eri valaistusvoimakkuuksien elegantti leikki, joka luo tilaan kolmiulotteisen vaikutelman. Muotoilultaan japanilaisen pelkistetty Enigma noudattaa Louis Poulsenin valaistusfilosofiaa yhdistämällä suoraa ja epäsuoraa valoa miellyttäväksi yleisvaloksi.

€ 1.020,00

Lisätietoa...

FinnishDesignShop Valaisimet
Product
 

Nuura Anoli 3 riippuvalaisin, opaali

Nuuran Anoli 3 -riippuvalaisin koostuu kolmen vierekkäin riippuvan opaalilasikuvun muodostamasta näyttävästä mutta ilmavasta ryhmästä. Tanskalaisen designvalaisimiin erikoistuneen Nuuran Anoli-kokoelma on saanut innoituksena hämyisten sadepäivien hiljaisina tippuvista pisaroista, ja valaisinten sävytetyt lasikuvut muistuttavatkin suuria sadepisaroita. Anoli-valaisimet on valmistettu metallista ja suupuhalletusta lasista, ja kullatut yksityiskohdat antavat kauniin lisän niiden ilmeeseen. Palkitun valaisinsuunnittelija Sofie Referin luoman Anoli-kokoelman valaisimet tuovat modernin skandinaavisen designin hienovaraista loistokkuutta sekä koteihin että julkisiin tiloihin.

€ 1.099,00

Lisätietoa...

FinnishDesignShop Valaisimet
Product
 

DCW éditions Mantis BS1 B lattiavalaisin

Mantis BS1-B -lattiavalaisin kuuluu Bernard Schottlanderin vuonna 1951 suunnittelemaan Mantis-sarjaan, jonka ranskalainen DCW éditions on julkaissut uudelleen. Mantis on yhdistelmä joustavuutta ja tasapainoa: Mantis BS1-B -valaisimen ohut, vastapainon tasapainottama metallirunko kääntyy 360 astetta ympäri, ja sen voi kallistaa ja lukita neljään eri asentoon. Valaisimessa on pyöreä laippajalka, ja metallivarjostimen uniikki muoto antaa sille pehmeää luonnetta.Paitsi muotoilija, Bernard Schottlander oli myös kuvanveistäjä ja insinööri, ja hänen monipuolinen taustansa näkyy Mantis-valaisimissa kekseliään vastapainoisen rakenteen, taitavasti taivutetun ohuen metallin ja veistoksellisen varjostimen muodossa.

€ 1.154,00

Lisätietoa...

FinnishDesignShop Valaisimet
Product
 

Marset Discoco 68 riippuvalaisin, tammi musta kromi

Marsetin Discocó 68 -riippuvalaisin vangitsee huomion valon, varjon ja muotojen leikillä. Christophe Mathieun vuonna 2009 suunnittelema Discocó-kokoelma täydentyi vuonna 2018 tammisella versiolla. Valaisin rakentuu mustan kromirungon varaan asetetuista pyöreistä tammilevyistä, jotka heijastelevat lämmintä valoa ja tekevät valaisimesta häikäisemättömän. Veistoksellinen Discocó sopii oivallisesti esimerkiksi ruokailuryhmän ylle tai avaran olohuoneen valaisijaksi, ja näyttävän luonteensa ansiosta se on vangitseva taideteos sammutettunakin.

€ 2.517,00

Lisätietoa...

FinnishDesignShop Valaisimet
Product
 

Louis Poulsen PH Artichoke, 480 mm, kupari vaaleanpunainen

Vuonna 2019 tuli kuluneeksi 125 vuotta muotoilija Poul Henningsenin syntymästä. Juhlavuoden kunniaksi Louis Poulsen on lanseerannut PH Artichoke -riippuvalaisimen alkuperäisessä asussaan: sen lehdet ovat satiinikiillotettua kuparia, ja niiden alapinta on saanut vaaleanpunaisen sävyn. Juhlavuoden valaisimet on viimeistelty Poul Henningsenin kaiverretulla signeerauksella.Poul Henningsenin vuonna 1958 suunnittelema PH Artichoke -valaisin eli ''Artisokka'' on suunnittelijansa mestariteos ja ehdoton designklassikko. Louis Poulsenin valmistama PH Artichoke rakentuu 12 teräskaaren varaan kiinnitetystä 72 ohuesta metallivarjostimesta, jotka levittäytyvät valaisimen ympärille tunnelmallisesti avautuvina lehtinä. Alkuperäiset PH Artichoke -valaisimet suunniteltiin Langelinie Pavilion -nimiseen ravintolaan Kööpenhaminaan, jossa ne ovat käytössä edelleen. Lumoava Artichoke-valaisin toimii katseenvangitsijana niin kodeissa, yrityksissä kuin julkisissa tiloissa.

€ 8.320,00

Lisätietoa...

FinnishDesignShop Valaisimet
Product
 

Louis Poulsen PH 3 1 2 2 1 2 lattiavalaisin, metalloitu messinki

Louis Poulsenin PH 3½–2½ -lattiavalaisin kuuluu Poul Henningsenin suunnittelemaan valaisinperheeseen, jonka jäseniä yhdistää muotoilijan 1920-luvulla kehittämä, innovatiivinen 3-varjostinjärjestelmä. Kolme porrastettua opaalilasivarjostinta hiekkapuhalletuilla sisäpinnoilla muodostavat yhdessä kokonaisuuden, jonka ansiosta klassinen valaisin luo tilaan miellyttävää, häikäisemätöntä valoa ja toimii myös katseenkiinnittävänä sisustuselementtinä. Messinkimetalloitu jalka antaa PH 3½–2½ -lattiavalaisimelle lämpimän sävyn ja hienostuneen olemuksen.

€ 1.515,00

Lisätietoa...

FinnishDesignShop Valaisimet
Product
 

Verpan VP Globe riippuvalaisin 40 cm

Verner Pantonin vuonna 1969 suunnittelema ja nykyisin Verpanin valmistama VP Globe -riippuvalaisin on ainutlaatuinen esimerkki Pantonin valaisinmuotoilijan kyvyistä. VP Globe muodostuu läpinäkyvästä akryylikuvusta, jonka sisään on sijoitettu viisi teräsketjujen yhdistämää varjostinta. Akryylikupu luo valaisimen ympärille taianomaisen kuplan, jonka sisällä kiillotetut varjostimet leikkivät ympäröivien muotojen sekä sinisen ja punaisen tehostevärin kanssa. VP Globe on taidokas tutkielma muodon, valon ja värin vuorovaikutuksesta, ja se kääntää katseet esimerkiksi ruokapöydän yllä tai olohuoneessa.

€ 1.790,00

Lisätietoa...

FinnishDesignShop Valaisimet
Product
 

Artek Aalto lattiavalaisin A805, kiillotettu messinki

Artekin A805-lattiavalaisin tunnetaan myös nimellä Enkelinsiipi, sillä sen veistoksellinen, kerrostettu varjostin muistuttaa epäsymmetriseltä muodoltaan siipeä. Enkelinsiipi on kauniin hallittu kokonaisuus eri värejä ja materiaaleja: valaisimen rungossa kohtaavat kiillotettu messinki ja musta nahka, ja valkoinen varjostin koostuu käsinnidotuista metallilevyistä. A805-valaisin levittää ympärilleen pehmeää valoa, jonka kohdistusta ja kirkkautta voi säätää mieleisekseen. Alvar Aalto suunnitteli A805-valaisimen vuonna 1954 Helsingin Kansaneläkelaitokselle, ja sen ajaton eleganssi löytää helposti paikkansa myös 2000-luvun kodeista ja julkisista tiloista.

€ 1.570,00

Lisätietoa...

FinnishDesignShop Valaisimet
Product
 

Foscarini Twiggy lattiavalaisin, himmennettävä, valkoinen

Italialaisen Foscarinin valmistama, jo ikonin aseman saavuttanut Twiggy-lattiavalaisin on muotokieleltään hienostunut ja keveä. Valaisimen suunnitteli Marc Sadler vuonna 2006. Ajaton Twiggy sopii katseenvangitsijaksi esimerkiksi sohvaryhmän tai lukunurkkauksen yhteyteen. Kiinteällä ja himmennettävällä LED-yksiköllä varustettu Twiggy-valaisin on valmistettu maalatusta lasikuitukomposiitista, ja sen korkeus on säädettävissä.

€ 1.900,00

Lisätietoa...

FinnishDesignShop Valaisimet
Product
 

Artek Aalto lattiavalaisin A808, valkoinen

Artekin A808-lattiavalaisin on hallittu kokonaisuus eri värejä ja materiaaleja: valaisimen rungossa kohtaavat kiillotettu messinki ja musta nahka, ja sen näyttävä messinkivarjostin koostuu kerroksittain asetetuista metallileveyistä, jotka hajottavat valon tasaisesti. Alvar Aalto suunnitteli A808-valaisimen vuonna 1955 Helsingin Kansaneläkelaitokselle, ja sen ajaton eleganssi löytää helposti paikkansa myös 2000-luvun kodeista ja julkisista tiloista.

€ 2.850,00

Lisätietoa...

FinnishDesignShop Valaisimet
Product
 

Foscarini Twiggy lattiavalaisin, himmennettävä, musta

Italialaisen Foscarinin valmistama, jo ikonin aseman saavuttanut Twiggy-lattiavalaisin on muotokieleltään hienostunut ja keveä. Valaisimen suunnitteli Marc Sadler vuonna 2006. Ajaton Twiggy sopii katseenvangitsijaksi esimerkiksi sohvaryhmän tai lukunurkkauksen yhteyteen. Kiinteällä ja himmennettävällä LED-yksiköllä varustettu Twiggy-valaisin on valmistettu maalatusta lasikuitukomposiitista, ja sen korkeus on säädettävissä. 

€ 1.900,00

Lisätietoa...

FinnishDesignShop Valaisimet
Product
 

Artek Aalto lattiavalaisin A805, nikkelöity messinki

Artekin A805-lattiavalaisin tunnetaan myös nimellä Enkelinsiipi, sillä sen veistoksellinen, kerrostettu varjostin muistuttaa epäsymmetriseltä muodoltaan siipeä. Enkelinsiipi on kauniin hallittu kokonaisuus eri värejä ja materiaaleja: valaisimen rungossa kohtaavat kiillotettu messinki, musta nahka ja käsinnidotuista metallilevyistä valmistettu varjostin. A805-valaisin levittää ympärilleen pehmeää valoa, jonka kohdistusta ja kirkkautta voi säätää mieleisekseen. Alvar Aalto suunnitteli A805-valaisimen vuonna 1954 Helsingin Kansaneläkelaitokselle, ja sen ajaton eleganssi löytää helposti paikkansa myös 2000-luvun kodeista ja julkisista tiloista.

€ 1.570,00

Lisätietoa...

FinnishDesignShop Valaisimet
Product
 

Foscarini Caboche riippuvalaisin, himmennettävä, keskikokoinen

Foscarinin valmistama ja Patricia Urquiolan sekä Eliana Gerotton suunnittelema Caboche on ylellinen ja loistelias riippuvalaisin. Caboche-valaisimen varjostin koostuu läpinäkyvistä, vierekkäin sijoitetuista palloista, jotka suodattavat lävitseen pehmeää valoa ja saavat sen loistamaan timantin lailla. Caboche on kuin moderni kattokruunu, joka kääntää katseet ja luo sisustukselle viimeisen silauksen.

€ 1.593,00

Lisätietoa...

FinnishDesignShop Valaisimet
Product
 

Gubi Bestlite BL3 lattiavalaisin, S, musta messinki luuposliini

Englantilainen Robert Dudley Best suunnitteli Bestlite BL3 -lattiavalaisimen 1930-luvulla, ja valaisin on ollut jatkuvassa tuotannossa siitä lähtien. Bauhaus-tyylisuunnan aikakaudella suunnitellun Bestlite BL3-valaisimen muotokielessä näkyy vahvasti Bauhausin taide- ja arkkitehtuurikoulun vaikutus. BL3 on kompakti ja äärimmäisen funktionaalinen lattiavalaisin – säädettävän varren ja liikuteltavan varjostimen ansiosta valo voidaan suunnata optimaalisesti haluttuun paikkaan.Britannian pääministeri Winston Churchill ihastui Bestlite-valaisimeen aikanaan niin paljon, että hän otti sen mukaansa lukuisille matkoilleen ympäri maailman. Bestlite onkin todellinen designikoni, jota rakastavat arkkitehdit, muotoilijat ja laadukkaan muotoilun ystävät kautta maailman.

€ 1.119,00

Lisätietoa...

FinnishDesignShop Valaisimet
Product
 

Moooi Perch lattiavalaisin

Perch-lattiavalaisin ihastuttaa runollisella olemuksellaan. Umut Yamacin suunnittelemassa persoonallisessa valaisimessa oksalla tasapainotteleva origami-lintu luo ympärilleen lempeää valoa, ja sen messingin sävyiset yksityiskohdat tekevät kokonaisuudesta ylellisen kauniin. Lintua kevyesti liikuttamalla sen saa myös heräämään eloon: se alkaa pehmeästi keinua oksallaan.

€ 1.505,00

Lisätietoa...

FinnishDesignShop Valaisimet
Product